Köpenhamn

Köpenhamn är ett mycket praktiskt resmål för en weekend. En weekend i Köpenhamn kan du fylla med mycket. Även en romantisk weekend i Köpenhamn då staden är mycket vacker stad vid vattnet och har en lite mer internationell prägel än Sveriges.

I Köpenhamn finns ett varierat utbud av shopping, nöje, kultur mm. Så varför inte åka på en shoppingresa till Köpenhamn. Gågatan Ströget är en riktig klassiker och är faktiskt en av Europas längsta kantade av affärer och exklusiva butiker. Så shopping i Köpenhamn kan bara det fylla en hel weekend.

Gillar du lite fartfylldhet kan du besöka nöjesparken Tivoli. Vill du ha det lite lugnare så är de trevliga krogarna och restaurangerna i hamnkvarteret Nyhavn att rekommendera. Här kan du även åka sightseeingtur med kanalbåt.

Som Sverige har även Danmark monarki så vill du uppleva lite av Danmarks kungadöme ska du besöka det kungliga slotten Amilenborg, Christianborg och Rosenborg. Är ni intresserade av historia och konst rekommenderas konstmuseet Lousiana.

Andra platser och sevärdheter som är värda ett besök är Christiania (den mytomspunna fristaden), hamnbadet Island Brygge, Lilla havsfrun och kanske ta en titt in i Carlsbergs öl bryggeri.

Köpenhamn är verkligen en turistvänlig stad då det är gångavstånd till det mesta. Att ta sig till Köpenhamn är också lätt.

» Sök flyg & hotell i Köpenhamn

Previous post:

Next post: