Bergen

Bergen är Norges näststörsta stad omringat av uppseendeväckande berg, hav och fjordar i en avspänd miljö. Här hittar du välbevarade medeltida byggnader, kloster och trähus från 1700-talet. Bergen är en studentstad och har ett rikt kulturliv med festivaler som Bergen Festspel och Nattjazzen. Som i det flesta kuststäder präglas menyn av fisk och Bergen är inget undantag. De bra fiskrestaurangerna hittar du mellan Bryggen och Nygård och där kan du även njuta av en bra utsikt.

Bergen var ett mycket viktigt handelscentrum. Även idag kan du strosa fritt och det finns det gott om varuhus, gallerior och shoppingkvarter samtidigt som du suger in den pittoreska miljön. I affären Design Forum kan du bland annat ta del av skor, kläder och accessoarer av Norsk design.

I Bergen startar även Hurtigrutten, en av världens vackraste sjöresor så har du tid över är detta en resa i sig som någon gång bör upplevas.

Vill du beskåda den vackra staden ovanifrån ska du ta linbanan upp till Fløyens topp på ca 320 meters höjd. Antingen går du ned eller tar kälken.

Sevärdheter
Bergen Kunstmuseum – Ett av Nordens största konstmuséer

Bryggen – Äldsta och angenämaste kvarteret i Bergen med kvarlämningar och träbyggnader från Hansaperioden.

Hansamuseet – Här kan du få en glimt av Hansaarbetarnas levnadsförhållanden.

Nordnes Sjøbad – Varm utomhuspool på 27 C för den som inte vill simma i de kyliga fjordvattnen.

Restauranger
To Kokker – Här serveras norsk vildhjort med björnbärssås. Pittoreskt gammalt hus som är skevt, vint och genuint hemtrevligt. www.tokokker.no

Enhjørningen – Omnämns redan i skrifter från Hansans tid. Idag är det en liten ombonad restaurang med utsökta fisk- och skaldjursrätter som specialitet.

Hotell & flyg
» Sök Hotell & flyg

Internet
www.visitbergen.com
www.bergen.kommune.no
www.dinside.no/reise

Turistinformation
Adress: Vågsallenningen
Tel: + 47 55 55 20 00

Flygplats
Bergens flygplats Flesland är 30 min från centrum

Previous post:

Next post: