Alicante

Alicante ligger vid spanska solkusten vackert beläget i en bukt med berg och klippor. Staden är känd för sina långa vita stränder och är välbesökt av oss svenskar. Semesterorten sjuder av liv dag som natt och här finns ett bra utbud av sevärdigheter, mysiga restauranger så väl som Spaniens varmaste bad temperatur. Staden har något för alla. Allt ifrån designkläder, skor och inredning.

I Alicante hittar du ett nytt hamnområde såväl som en blandning av arkitektur, 3000 års historia och skiftande landskap med kontraster.

I den nyare delen av staden hittar du pubarna och restaurangerna med lite stil medan lokalbefolkningen möts i den gamla delen ”El Barrio”. Som i nästan alla av Spaniens kuststäder är det fisk som gäller. Paellan är en standardrätt och som en svalkande drink serveras den lokala och lite ovanliga drinken ”Horchata” som är gjord på bla tigernötter.

Vill du ta med dig det ”naturliga och traditionella produkterna från Alicante provinsen ska du bege dig till den lilla butiken Cuquet de Lium som ligger i stadsdelen Benalúa. Här är alla produkter ekogoliskt eller hantverksmässigt framställda.

Har du lite tid rekommenderar vi Tabarca ön. Denna charmiga lilla ö är fri från bilar och buller och dit tar du dig med båt från hamnen på ca en timma.

Tips på sevärdheter
Mubag – Konstmuseet Gravina som har konstsamlingar ända tillbaka till medeltiden.

Castillo De Santa BárBara – Slott med panorama vy över Alicante.

MarQ (Arkeologiska museet) utsågs 2004 till European Museum of the Year. Här hittar du allt från keramik till fynd från bronsåldern.

Tur i den gamla staden – Upplev byggnader som går tillbaka till 1300-talet.

Tips på restauranger

Darsena – Marina Complex – Alicante City. Restaurang med elegant miljö med fantastisk vy over staden med hamnen som granne. Serverar utsökta fiskrätter.

Nou Manolin – City etablerades 1972 och är populärt bland lokalbefolkningen. De serverar allt ifrån svamp i vitlökssås till anchovis.

Hotell & flyg
» Sök Hotell & flyg

Turistinformation
Tourist Info Alicante Adress: Rambla de Méndez Núñez 23 Tel. +34 965 200 000 alicante@touristinfo.net

Tourist Info Alicante – Centro Adress: Calle Portugal 17 (bredvid busstationen) Tel. +34 965 929 802

alicantecentro@touristinfo.net

Internet
www.alicanteturismo.com
www.comunidadvalenciana.com

Previous post:

Next post: