Aberdeen

I Skottland kan du uppleva den havsnära staden Aberdeen. Aberdeen kallas även för Granitstaden och nämns som Europas oljehuvudstad och har Storbritanniens största fiskehamnar där du kan ta del av auktioner på nattens fångst, om du är morgonpigg vill säga.
 
Aberdeens bebyggelse präglas av byggnader i granit, bruten från 1700 -1900-talen och var tidigare ett medeltida handelscenter och som har fått smeknamnet ”The Granite City”. Den äldre delen av staden

Eftersom det är en kuststad inspireras de flesta maträtter av fisk men även serveras traditionella kötträtter. Den skotska nationalrätten är Haggis. Haggis traditionellt gjord på lever, inälvor, havregryn, lök och olika kryddor.

Gillar du konst & kultur ska du besöka Aberdeen Art Gallery där timmarna flyger förbi i ett myller av gammal och ny konst. Livlig och färgglad underhållning hittas på kvällarna på någon av alla de klubbar och caféer som förgyller höstkvällarna med livemusik.

Skottland i övrigt är också känd för sin whiskey, kilt, tweedjacka och ylletröjor. Om du ska till Skottland rekommenderar vi att ta med dig ett paraply och en extra tröja då Aberdeen kan vara lite kyligt och fuktigt.

Tips och sevärdheter
- Aberdeen Art Gallery
- Aberdeen Maritime Museum
- Duthie Park – Vacker botanisk trädgård
- Hamnen

Hotell & flyg
» Sök Hotell & flyg

Information

visitscotland.com/se/
aberdeenairport.com/
aberdeendining.co.uk/

Flygplats
Aberdeen airport ca 50 min från Aberdeen city

Previous post:

Next post: