Belfast

Visste du att Titanic byggdes i denna stad? Varvet Harland & Wolff var kring 1900 ett av världens största varv, det var ingen tillfällighet att just de fick uppdraget att bygga världens största och ”osänkbara fartyg” för sin tid. Nu återstår dock inte än några dockor, ett par byggnader och några ångdrivna kranar.

I Belfast kan du som besökare njuta av allt ifrån förstklassiga hotell till trendiga barer och klubbar och en mycket bra shopping. Lyssna till traditionell irländsk musik på något lokal pub eller ta del av Belfast kulturarv av industriminnen. Här finns även många fina parker och trädgårdar för en skön avkoppling. Gillar du shopping skall du bege dig till Castlecourt Shopping Centre som är Nordirlands största köpcenter. Efter en dags aktiviteter kanske du är sugen på att prova på nattlivet. Det hittar du söder om centrum runt Golden Mile, Queen´s Quarter och Lisburn Road.

Du har inte heller långt till landsbygden, bergen och fiske. Belfast är en bra utgångspunkt för att utforska resten av Nordirland.

Tips på sevärdheter
Ulster Museum, Transport Museum, City Hall och Ulster Folk

Grand Opera House

Lagan Boat Tour – Om du vill se Belfast från vattnet kan du åka runt i staden med båt och besöka den plats där Titanic byggdes.

Tips på restauranger
Café Conor – Denna moderna bistro är ett av Belfasts mest attraktiva matställen.

Beatrice Kennedy – Beatrice Kennedy är en av Belfasts elegantare restauranger med många stamgäster.

The Merchant Hotel Belfast – ett intimt 5 stjärnigt hotell, intill den historiska Cathedral Quarter of Belfast’s city centre.

Malmaison Belfast

Europa Hotel – 45 gånger av terrorister för att vara mer exakt. Men numera sover du centralt och säkert då det ligger i hjärtat av staden.

Hotell & flyg
» Sök Hotell & flyg

Internet
www.gotobelfast.com
www.discovernorthernireland.com
www.belfastcity.gov.uk


Turistinformation
Belfast Welcome Centre
47 Donegall Place
Tel: +44 28 90246609

www.gotobelfast.com
www.discovernorthernireland.com

Flygplatser
Belfast International Airport ligger ca 20 minuter från centrum.

Previous post:

Next post: