Düsseldorf

2011 är Düsseldorf värdstad för Eurovion Song Contest. Förra året sjöng Lena hem vinsten till Tyskland med sin poppiga kärlekssång Love o Love. En weekendresa för en slagerfrälst kanske inte vore så dumt. Till Düsseldorf kan du hitta billiga flyg då det finns flera flygplatser att välja på. Bl a i Köln och Düsseldorf.

Düsseldorf är staden för dig som gillar mode, shopping och fest. En av tysklands främsta modegator hittar du på Königsallé. I Staden anordnas årligen flertalet modeshower där en av dem har en catwalk mitt i stan. Här hittar du även ”Världens längsta bardisk” med ca 250 barer. Grunda på en av de otaliga pubarna i Altstadt, ta en Altbier på någon av de små bryggerierna och gå sedan vidare till Mediahafen där de trendiga klubbarna ligger.

Staden sjuder av liv året om och hit vallfärdar tyskar för sina möhippor och svensexor. Har du lite tid över är det inte mer än ca 30 min till Köln och Dortmund.

Efter en dags shopping rekommenderar vi att du går ned till floden Rhen och sätter dig och kollar på folk och njuter av en kaffe eller Altbier.

Hotell & flyg
» Sök Hotell & flyg

Previous post:

Next post: